Qui som

D’entre les entitats que participen a l’Aplec Jove de manera activa hi són:

Esplai Pica-Roca

L’Esplai Pica-roca és un espai d’educació en el lleure, que complementa l’educació dels infants entre 5 i 17 anys en àmbits familiars i formals, com ara l’escola. És una entitat laica i sense ànim de lucre on el que volem és donar eines als infants i joves per tal que aprenguin a decidir per si mateixos i puguin ser autònoms en la mesura que ho permeti la seva edat.

Fomenta el creixement personal, tant dels nens com dels monitors, i educa a partir de valors humans com el respecte cap als companys i la natura, el companyerisme, solidaritat, l’ esperit crític…

Esplai Sarau

L’Esplai Sarau es defineix com una activitat lúdico-educativa l’objectiu de la qual és el creixement de l’infant en el lleure i la transmissió dels valors socials en aquest. L’Esplai va néixer d’una manera altruïsta i desinteressada l’estiu de 1992, quan un grup de joves amb la il·lusió de donar una alternativa al lleure dels nens i nenes del poble, va decidir crear-lo. Actualment el formen 100 infants d’entre 6 i 16 anys i 19 monitors procedents majoritàriament d’aquest mateix esplai.

Dissidència Sónica

Dissidencia Sónica és el sindicat de músics de la zona de Collserola que abarca, si fa o no fa, La Floresta, Mirasol, Les Planes, Sant Cugat i Valldoreix. L’activitat política que des de la seva fundació l’any 2001 ha dut a terme Dissidència Sónica ha estat, principalment, la reivindicació d’un equipament públic amb sala de concerts i bucs d’assaig. Més enllà d’aquesta lluita concreta, Dissidència Sónica vol ser, en la mesura del possible, aquell espai de participació política des del qual el músic pugui fer sentir la seva veu davant del poble, les seves institucions i els mitjans de comunicació. Amb això volem dir que Dissidència Sónica no aspira a representar a ningú sino a facilitar les eines per a que el músic es representi a ell mateix.

ARRAN Sant Cugat

ARRAN, com a organització juvenil de l’Esquerra Independentista, defensen els drets i els interessos de la joventut contra la opressió que patim per part dels estats espanyol i francès. I per això apostem fermament per la construcció d’uns Països Catalans independents.

Entenem, però, la independència com a quelcom més enllà de l’alliberació respecte els estats que ens oprimeixen. I això passa per una ferma lluita contra el sistema capitalista, contra les seves lleis i els seus valors, que sotmeten les classes populars del país i al jovent de manera especial. ARRAN apostem pel socialisme com a model per a la superació de la dominació capitalista i la consecució d’una societat justa i igualitària.

ARRAN lluitem també contra el sistema de dominació hetero-patriarcal. Des del feminisme, combatem el patriarcat i les institucions que el sostenen.

Escola d’Excursionisme

L’escola d’excursionisme del Club Muntanyenc Sant Cugat és una secció de l’entitat dedicada a l’educació en el lleure i en l’excursionisme per infants i joves. L’escola és fruit de l’inquietud d’un col·lectiu de persones desitjoses de donar l’oportunitat a petits i joves d’estimar la natura i en especial la muntanya, donant recursos i eines per gaudir-la i endinsar-s’hi de forma segura.

Des del curs 1995-96, l’Escola s’ha encarregat d’iniciar i formar centenars de nens i nenes en el món de la muntanya i l’excursionisme i fer d’altres, autèntics alpinistes. Una formació que va acompanyada en tot moment de valors com ara el respecte cap els altres i cap a la natura, la solidaritat i el pensament crític.

Infinits Somriures

Infinits Somriures és una entitat jove, una associació sense afany de lucre que comença el seu bagatge amb la creació d’un servei ambiciós. És una oferta d’activitats creada amb la intenció de vetllar per les persones amb discapacitat i les seves famílies, i oferir activitats perquè uns i altres puguin gaudir d’un temps de descans que ajudi a garantir la seva estabilitat.

Infinits somriures és un projecte que vol ser una aportació innovadora i de qualitat a la cartera de serveis que ofereix l’administració, i alhora vol cobrir els buits existents. El nostre ventall d’activitats està dissenyat per aconseguir que l’oferta sigui cada cop més personalitzada, i fer-ne un servei pensat per a cobrir les necessitats de totes les famílies, diferent i estimulant per a les persones que hi assisteixen.

Un programa a la carta que permeti atendre les necessitats individuals, que potenciï el desenvolupament, la independència, l’autonomia i la inclusió social.

Hort de Sant Cugat

La ciutat s’està menjant el camp. La indústria alimentària s’està apoderant de les nostres panxes. Les llavors transgèniques estan contaminant les hortes. Els pobles s’estan despoblant. Els aliments recorren milers de quilòmetres. La pagesia no pot viure al camp. Els governs defensen els interessos de les multinacionals de l’agronegoci. Nosaltres no ens hi volem conformar, volem créixer i poder compartir amb qui ens envolta, aprendre i experimentar amb la terra i allò que ens dóna de menjar i també amb diferents maneres d’organitzar-nos. I és per això que hem decidit crear un hort urbà que sigui:

  • Espai de transformació: d’ un espai gris i estèril i inutilitzat a un lloc verd i ple de vida i d’utilitat social.
  • Espai crític, d’aprenentatge i de difusió: per a compartir, experimentar i reflexionar sobre el model de consum i alimentari actual.
  • Espai col·lectiu: un lloc autogestionat per aproximar-nos entre el veïnat, de convivència i respectuós amb les persones i l’entorn.
  • Espai coherent amb les persones i el medi: on poder reduir la nostra petjada ecològica, recuperar el contacte amb la terra i menjar aliments que hem vist créixer.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s