Torneig d’Esports – 03 de Juliol

 

La passada nit de divendres es va celebrar una nova edició de la Nit Jove al PAV2 de la Rambla del Celler. Un format d’acte que impulsem des de l’Aplec Jove per tal de fomentar i construir alternatives a l’oci nocturn que impera a la nostra ciutat.
IMG_20150703_223046380_HDRUn oci que, sovint, no aconsegueix escapar de paràmetres tals com consumir massivament alcohol i altres drogues en bars i discoteques. A més a més, ens trobem que, a la nostra ciutat, aquest oci està força elititzat i la majoria de locals nocturns exigeixen determinats estàndards per poder-hi accedir i tenen preus molt elevats. Ens trobem en una situació on els joves (i no tant joves) tenim molt poca oferta d’oci nocturn i som molts els que reclamem alternatives. Tanmateix, en molts dels espais abans esmentats, es reprodueixen tot un seguit d’actituds sexistes sovint justificades pel context o normalitzades per la situació d’embriaguesa i exitació que alcohol i drogues fomenten. És per tot això que, des de l’Aplec Jove, treballem en iniciatives per trencar aquestes dinàmiques. IMG_20150703_223117845

Amb activitats com la proposada ahir pretenem obrir nous espais de cohesió entre els joves on poder gaudir d’un oci nocturn alternatiu. Aquesta vegada, l’exemple ha sigut un torneig que defuig de la competitivitat mitjançant una sèrie de normes per guanyar els enfrontaments: millor puntuació durant el partit, millor disfressa, millor afició i millor paritat de gènere. Amb un mínim de cinc partits jugats per cada equip hem intentat promoure més estona de joc en comptes de centrar-nos en un torneig d’eliminatòries clàssiques. A més a més, l’esport de cada partit – bàsquet, handbol o futbol – s’escollia aleatòriament mitjançant una ruleta.

Pel que fa a l’espai escollit, entenem que cal potenciar l’ús de tots els espais municipals i lluitar contra les traves burocràtiques que impedeixen aquest ús. Així doncs, creiem que hi ha molts espais públics amb una activitat reduida que les entitats poden fer servir i creiem, també, que calen més espais polivalents per acollir grups de joves, entitats, músics, etc.

Amb tot, només ens queda donar les gràcies a tots els assistents (un total d’unes 60-70 persones i 10 equips) ja que són ells qui demostren que aquests formats tenen èxit i que lluitar per construir noves formes d’oci alternatiu es torna cada vegada més necessari, sobretot a la nostra ciutat. Només ens queda recordar-vos que ens tornem a trobar al carrer el proper dissabte 19 de setembre durant l’edició del 3r Aplec Jove, us hi esperem!

IMG_20150703_223612062

APLEC JOVE – Plataforma d’Entitats Juvenils de Sant Cugat

Acerca de Aplec Jove

l'Aplec Jove persegueix defensar els interessos dels joves de Sant Cugat, tant dels que estan organitzats en entitats com dels que no ho estan. Com a Plataforma, pretén contituir-se com una eina pels col·lectius que en formin part amb tal de teixir afinitats, una xarxa d'ajuda, comprensió i solidaritat entre el jovent santcugatenc.
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.